Dogparkour

 

Parkour er en fysisk disciplin, hvor man ved at tilpasse sine bevægelser til miljøet, man befinder sig i, skal passere enhver forhindring, der måtte ligge på ens vej.

Den grundlæggende idé bag Parkour er at bevæge sig gennem omgivelserne i flow, dvs. at komme fra punkt A til B mest effektivt og hurtigst muligt udelukkende ved brug af kroppen.

Parkour foregår oftest i bymiljøet. Bygninger, gelændere og vægge anvendes til fremdrift på en alternativ måde. Parkourudøverne kaldes "traceurs", som kan oversættes til projektil eller kugle. Det henviser til udøvernes kontinuerlige bevægelser. En traceur har gjort parkour til en central del af sin livsstil og lever derved efter filosofien om at opleve frihed (wikipedia.org).

Det er denne filosofi, der ligger til grund for, at jeg nu starter et Dogparkour-hold.

 

Via dogparkour bliver din hund mere kropsbevidst, får en bedre fysisk balance, opnår en bedre kropskontrol og lærer mere selvbeherskelse, og derigennem får du en hund med bedre selvtillid og en mere velafbalanceret hund.

 

Dogparkour giver også dig som hundeejer en masse inspiration til, hvordan du kan give din hund en mere aktiv og spændende gåtur i hverdagen, da dogparkours grundlæggende idé er at bruge miljøets ”naturlige” udfordringer.

Hvalpe og begynderhold

Dogparkour er for balance, koordinering og selvtillid.

 

Det er desværre ikke muligt at tilbyde Dogparkour pt. da jeg endnu ikke har lavet en ny Dogparkourbane på mit nye sted!


Holdet vil køre over 5 efterfølgende uger og flere af disse gange kan foregå i de omkringliggende byer og naturområder.

På holdet bliver der trænet en del via klikkertræning. Derfor vil jeg på det kraftigste anbefale jer, at I deltager på en Tema timen med Intro til Klikkertræning for begyndere inden start, da I så er bedre rustet til at kaste jer ud i Dogparkour.

 

Dogparkour, Begynder er for helt nybegynder inden for dette felt. Der er ingen øvre eller nedre alders grænse, da al træningen starter på hvert enkelt hunds niveau.

 

Dogparkour-2, er for jer der gået en omgang på Dogparkourholdet og nu ønsker flere udfordringer til jer og jeres hunde. Vi bygger videre på de grundøvelser vi gennemgik på det første hold og så forsøger vi selvfølgelig at gøre dem bedre huritigere, bedre og modigere :-) Holdet kører over 5 gange. Nogle af gangene vil vi træne andre steder end hos Egely Hunde.

Pris: 5 gange á ca. 1 time - kr. 650,-.

Alle aldre kan deltage, dog er hundens fysik, helbred og sikkerhed altid første priotet, så derfor er de høje og sværere spring kun for færdigudvoksede hunde (små racer ca. 9 mdr., mellemracer ca. 12 mdr., store racer ca. 1½ år og gigantracer ca. 1½-2 år) og kun for hunde med okay fysik - og selvfølgelig ingen drægtige tæver. For de unge deltagere, vil fokus primært være på at udvikle deres kropskontrol og selvtillid, via mindre fysisk udfordrende øvelser.

Krav for deltagelse: Alle hunde skal være ifølge med en ansvarsbevist ejer. Hunden skal være iført kropssele. I skal medbringe godbidder, belønningslegetøj/bold, min. en 1½ m. line (og gerne have mulighed for at gøre den længere) og høm-høm poser.

Jeg vil anbefale, at jeres hund har en hundesygeforsikring (blot for en sikkerheds skyld). Hunden skal være vaccineret, samt have en lovpligtig hundeansvarsforsikring.

Det er ejerens eget ansvar at deltage på holdet.

Betaling ses gerne klaret inden start, enten via bankoverførsel eller Mobilepay.

Jeg ser gerne, at jeres hunde er luftet inden træningsstart.

Obs.: Tilmelding og indbetaling er bindende og refunderes ikke efter aftalt kursusstart.

 

Event Første ledige plads Pladser optaget Gange pr. hold